Начална Страница
 

Стойките се намират в центъра на южната част на България, в самото сърце на Родопите, на 15 км. от областния център Смолян и 7км. от зимния ски – курорт Пампорово.Стойките отстоят на 250км. от столицата София и на 90км. от втория по големина град в страната Пловдив, който разполага с чартарно летище.
Климатът е идеален за летен и зимен отдих, който със средно снегозадържане от 4 месеца, 240 слънчеви дни в годината, със своите 3, 2 и 1 звездни хотели и къщи за гости с общ капацитет над 800 легла, с разнообразието от завединия за хранене може да задоволи изискванията на различни категории туристи.

Начинаещите в ски-спортовете могат да изберат по - леката писта в центъра на селото, оборудвана с влек. А другата писта е на връх “Черни връх” до местноста “Еничарско” оборудвана със ски-влек и ски-гардероб.
Родопите са планина, в която за гостоприемството няма сезон. Лятото изкушава с многобройните възможности за активен отдих и туризъм. Може да се докоснете до ревниво пазените от планината тайни, избирайки някой от историческите паметници – древната крепост “Свети Врач” или тракийския некропол до “Света Елена”.
Ако сте любители на природата, можете да избирате между еко и туристическите пътеки в зоната на пешеходния туризъм, в района на Стойките, Гращица , Солища, Стикъл, Широка-лъка , Гела и заобикалящите селото Връх Голям Перелик, Снежанка и Мечи Чал, където гледката е неповторима.
Търсачите на екстремни преживявания могат да практикуват спортове като скално катерене, конен туризъм, планинско колоездене и проникване в неблагоустроени пещери, предлагани в района с необходимата екипировка, оборудване и квалифицирани водачи.
Духът на планината може да почувствате само ако посетите някое от старите родопски селища – архитектурния резерват с.Широка-лъка и Чешитската махала в гр.Смолян .